Vi gjentar suksessen!
Kom og bli bergtatt!


Profesjonelle krefter og lokale talenter vil på nytt framføre den fantastiske historien om Klemet, fjellmannen med krefter som skremte og begeistret. Fjellmassivet Okstindan er spektakulær kulisse for forestillingen som settes opp i Korgen, på Jamtjorden i Leirskardalen, i Hemnes kommune.

Klemetspelet er ei stor utendørs forestilling om samen Klemet Person. Rundt forrige århundreskifte bodde han i lag med familien sin under en steinheller øverst i Leirskardalen. Klemet både fasinerte og skremte. Det ble sagt at han kunne ganne, men også helbrede med urter og magi. Klemetspelet fabulerer om det sagnomsuste livet til Klemet og Anna, og ei tid som kanskje har flere likhetstrekk med vår egen tid enn vi skulle tro…
 
I området ved spelet får du oppleve Jamtjordmartnan, med en helt særegen atmosfære. Her blir du satt over 100 år tilbake i tid med gammeldags martnastemning. På åkrene rundt den gamle låvebygningen, eldhuset, Eivindstua, og ungdomshuset, er det en helt særegen og stemningsfull atmosfære. Her finner du både demonstrasjoner av gamle håndverkstradisjoner, utstillinger og salg av mat, husflidsartikler, kunst og håndverk – som tar publikum med på en tidsreise i lukter, smaker og opplevelser. Det blir underholdningsinnslag, musikk og flere interessante seminarer.

Arena for både spelet og markedsplassen er Jamtjorden i Leirskardalen, der Klemet og Anna levde sine siste år.

Leirskardalen ligger i Hemnes kommune, midt på Helgeland rett ved Polarsirkelen. Dalen er et ypperlig utgangspunkt for korte eller lange turer i fjellmassivet Okstindan og på Okstindbreen, Norges 8. største bre. I denne storslåtte naturen som Klemet var så glad i, finner du godt merka turløyper og lett tilgjengelige turistforeningshytter for den som vil overnatte. Like ved brekanten finner du kanskje Norges råeste turisthytte, Rabothytta, oppkalt etter den franske geologen Charles Rabot. Klemet var fjellfører for Rabot, og sammen var de de første til å bestige mange av toppene i Okstindan, Nord-Norges høyeste fjellmassiv.


Bak arrangementet står foreningen Klemetspelet.
 
Sparebank1 Helgeland er hovedsponsor. Viktige bidragsytere og samarbeidsparter er: Maria Olaisen AS, Nordland fylkeskommune, Hemnes kommune, Kulturrådet, Sametinget, Samfunnsløftet, Nordland Teater, Statkraft, Fritt Ord, Coop Nordland, Helgeland Kraft og RanaBlad.

Flere lokale bedrifter er viktige støttespillere.

-->