Marja Lisa Thomasson i rollen som Anna

En ny Anna i 2019!

Marja Lisa er en ny og spennende skuespiller som vi er svært fornøyde med å ha fått i hovedrollen som Klemets kone, Anna.

Marja Lisa kommer fra Limingen i Trøndelag, er nyutdannet som skuespiller, men har allerede en bred og interessant erfaringsbakgrunn.

Hun har blant annet vært med i kortfilmen Vulkanen, i TV-serien Leisa jih Laara og i flere teateroppsetninger ved Giron Sámi teáhter og ÅarjelhSaemien Teatere. For sin siste omreisende teateroppsetning, monologen Arven du fikk - skrevet og framførte av henne selv  - fikk hun stor anerkjennelse. Her fikk publikum møte reindriftsutøveren «Lajla» og hennes utfordringer i hverdagen angående rovdyr og hets.

Foto forside: Tore Viem/ Viem media 

 

Litt om Anna Persson:

Klemet flyttet til Tangvatnet i Sverige hvor faren hans hadde en nybyggerrettighet. Der traff han Anna, og de ble gift. De dyrket jord og gjette rein, fikk seks barn og levde så godt som de kunne, selv om livsbetingelsene var harde. Klemet var den som gikk foran og ble snakket mest om. Anna var den rolige, sindige, sikre og tålmodige. Deres liv forteller om  slit, kjærlighet til fjellet, naturkunnskap og trofasthet.