Mads Utstrand fra Dioc Big Band er klar for rollen som Stor-Nila i Klemetspelet 2022

Mads er en 32 år gammel vokalist som siden 15-års alderen har stått på de fleste scener rundt om i Rana omegn med en rekke ulike band, korps og kor. 

I 7 år har Mads vært fast vokalist i DIOC Big Band, er fast vokalist i bandet A’sarva, den siste tiden også som fast vokalist i bandet Ellis Kafe. 

I tillegg til dette har han også sunget sammen med Gruben Musikkorps, Rana Kormakeri, Haukneskoret og ved flere prosjekter sammen med Vikabandet. 

Ved side av dette har han en heltidsjobb, er tobarnsfar og samboer. 

Klemetspelet ser frem til at Mads møter Stor-Nila.

Litt om Stor-Nila:

På svensk side levde det en "nåjd" som het Stor-Nila. Han var gift med Lill Dokka og de levde et myteomspunnet liv i Sverige.

Stor-Nila ble dømt i ei drapssak og fikk flere år i fengsel på Langholmen ved Stockholm. På denne tida stjal de andre samene reinflokken deres, så de var på bar bakke etter soningen. Men Stor-Nila sa at det de hadde tatt fra han, skulle han ta tilbake fra dem. De hadde hovedleiren sin ved Boksjøn, sørøst for Tärnaby, men flakket mye rundt om.

Stor-Nila holdt det han lovet. Han stjal den reinen de måtte ha for å overleve. Han hadde overnaturlige evner, så folk var svært redde for å ta han. Da kunne det gå dem ille. Det var et utall historier om hva han kunne utrette. Likevel ble det nye fengselsopphold for Stor-Nila, og han og Lill Dokka ble tvunget til et liv i fattigdom. De gikk på tiggerstien og havnet etter hvert i Norge. En tigger går sjelden samme veien mange ganger, så de måtte søke nye områder og nye folk. Men et rykte har lettere for å gå raskere enn folk kan forflytte seg. Da Stor-Nila og Lill Dokka kom til Korgenområdet, ble de møtt med samme skepsis som i Sverige.

 

-->