Ingá Márjá Sarre skal spille Anna i Klemetspelet 2022

Ingá Márjá

Ingá Márjá  er skuespiller, joiker og skuespiller-coach opprinnelig fra Finnmarksvidda. Hun debuterte som skuespiller som 14-åring i TV-serien Skáidi. Hun har bachelorgrad i teaterproduksjon og skuespillerfag fra Høgskolen i Nord-Trøndelag/Nord Universitet. Videre har hun joikefaglig utdannelse med Frode Fjellheim ved HINT.

Ingá Márjá ble utvalgt som mottaker av Sametingets Kunstnerstipend for skuespillere i fra 2012 til og med 2015. Hun har bodd mange år i Oslo og jobbet som skuespiller i både film, TV og teater. Hun har også vært ansatt i Det Samiske Nasjonal Teateret Beaivváš og deltatt i en rekke produksjoner i perioden 2000-2020. Hun reiste blant annet rundt med solo forestillingen «Dyrenes joik» i 2018-2020.

Ingá Márjá har også vært engasjert ved Det Sydsamiske Teateret i produksjonen «Vaajesh» og på Nordland Teater i produksjonen «Fuglane» i 2018-2019.

En av hennes siste oppdrag var i Oslo på Black Box Teater med Undervannsjenta som hadde premiere på Festspillene i Harstad regissert av Katarina Skår Lisa.

Hun har tidligere i år vært engasjert i NRK Sápmi serien IMAŠ 3 hvor hun hadde en rolle som vil har premiere på NRK Super i nær fremtid.

Anna vil i Klemetspelet 2022 framstå som ei enda sterkere kvinne – en rolle vi mener Ingá Márjá Sarre vil passe meget godt til.

 

Litt om Anna Persson:

Klemet flyttet til Tangvatnet i Sverige hvor faren hans hadde en nybyggerrettighet. Der traff han Anna, og de ble gift. De dyrket jord og gjette rein, fikk seks barn og levde så godt som de kunne, selv om livsbetingelsene var harde. Klemet var den som gikk foran og ble snakket mest om. Anna var den rolige, sindige, sikre og tålmodige. Deres liv forteller om  slit, kjærlighet til fjellet, naturkunnskap og trofasthet.

-->