Hilde Strand er årets festivalkunstner 2019

Årets festivalkunstner

Klemetspelet er svært glad for å kunne presentere Hilde Strand som festivalkunstner på Jamtjordmatnan under årets Klemetspel!

Okstindan[1]
Okstindan, Hilde Strand
HildeStrand[2]
Foto: Are Bjørgen

Foto: Hilde Strand/Are Bjørgen

 

 

Hilde Strand har til daglig fast galleri på Amfi, Mo i Rana. Klemetspelhelga fyller hun imidlertid låven på Jamtjorda i Leirskardalen med akvareller inspirert av vår storslåtte natur og våre underlige liv.

 

Mange av bildene er rykende ferske og er malt spesielt til Klemet-utstillingen.

Hilde er røff med pigment og pensel, men uttrykket forblir silkemykt. Her kan dere forvente malerier med egenart og en utvidet oppfatningen av hva en akvarell er.

Hilde definerer det slik: 

Prosessen er for min egen del. Det ferdige maleriet er for alle som måtte finne noe i betraktningen. De gangene både jeg og omgivelsene finner noe i mine bilder, føles det som at jeg lykkes med formidlingen. [... ]Jeg maler fordi jeg må … det er nødvendig for meg."

 

Hun har et bredt spekter av motiv og utstillingen viser både enorme originaler og mindre trykk. Mange vil føle seg hjemme på låven denne helga. Opplevelsen er absolutt unik og aldeles gratis.

 

Tidligere utstillinger

Juryerte utstillinger:

  • Vestfossen kunstlaboratorium, Landsutstilling Nfuk
  • Oslo Rådhusgalleri, Landsutstilling Nfuk
  • Galleri Annekset, Landsutstilling Nfuk

I tillegg:

  • Helgeland musem, separat sommerutstilling
  • Øvrevoll galopp, Derby
  • Sjyen, festivalutstilling

 

 

Praktisk informasjon

 

Jamtjordmartnan har offisiell åpning klokken 18:00, fredag 23. august. Utstillingen finner sted på den gamle låven på Jamtjorden som nå for første gang tas i bruk. Utstillingen til Hilde Strand vil stå hele helga og ha samme åpningstid som martnan.  Hilde er tilstede på utstillingen hele åpningstiden på fredag, lørdag fra kl. 16.00 og søndag hele åpningstiden.

 

 

Velkommen!

-->