Forrige slide
Neste slide
Klemet

Nils Henrik Buljo i rollen som Klemet

I 2017 er det Nils Henrik Buljo som skal fylle Klemets rom under Klemetspelet i Leirskardalen.  Nils Henrik er fra Kautokeino og har jobbet som freelancer som skuespiller hos det samiske nasjonalteateret siden 1998  

Stor Nila

Hallvard Holmen i rollen som stor Nila

Klemetspelet 2017 er stolt av å kunne presentere Hallvard Holmen i rollen som den beryktete Stor Nila. Hallvard er født og oppvokst i Mosjøen og har hatt roller ved flere av de store teatrenescenene i Norge. Les mer her

Anna

Anna Åsdell i rollen som Klemets kone

Det var Anna Åsdell  vi møtte i hovedrollen som Klemets kone Anna i 2015.  Anna er nå tilbake fra mammapermisjon, og vi skal også i 2017 få gleden av å oppleve hennes tolkning av den sterke konen til Klemet. Les mer her..

Festivalkunstner

Rivojen Jørn Magnus

Klemetspelets festivalkunstner 2017 er Rivojen Jørn Magnus (f. 1954) Jørn er fra Hemnesberget i Nordland. Han er duojár og arbeider med finsløyd i materialer som tre, horn, lær og jern. Teknikker han bruker er kolrosing (skjæring), metallbehandling, bearbeiding av tre, pauting/pregeteknikk på lær, gravering i horn, tre og metall. Han graverer også i glass, lager skulpturer og installasjoner. Jørn er en anerkjent kunstner. Hans kunst er høyt verdsatt og finnes i mange offentlige samlinger.

Gjestekunstner

Tomas Colbengtson

Tomas Colbengtson född och uppvuxen i Björkvattnet, Tärna. Min farfars farfar og farmor Ole og Kirsti Colbeinsen kom fra Bessedør, Bissiedurrie vid Oxtindan. De flyttade till Tärnamo där min mors samiska släkt sedan länge har varit verksamma i samebyn Vaapsten. 

Klemetspelet 25-27 august 2017

Kjøp billetter til Klemetspelet 2017 på Tikkio.com/tickets/2015-klemetspelet, Coop Korgen eller på Best Hemnesberget

  • Fredag  forestilling kl 2030  premiere
  • Lørdag forestilling kl 1700 og kl 2030
  • Søndag forestilling kl 2030

Om klemetspelet 2017

Velkommen til et historisk spel om samen Klemet, fremført under åpen himmel i den vakre Leirskardalen, ved foten til Nord-Norges høyeste fjellkjede.

Information in English Information in French Information in German
     

Praktisk informasjon

Alt du trenger å vite om Klemetspelet august 2017, det være seg overnatting, parkering, transport eller servering. Dette vil bli oppdatert etterhvert.